Hotel Hotelski apartmani Holiday homes Restaurant & Pool bar Plaža i bazeni Wellness i Fitness Marina Punat Izleti i aktivnosti Posebne ponude Cjenik Postanite dio našeg tima
Hotel Hotelski apartmani Holiday homes Restaurant & Pool bar Plaža i bazeni Wellness i Fitness Marina Punat Izleti i aktivnosti Posebne ponude Cjenik Postanite dio našeg tima

Izleti i aktivnosti

Ispunite dan


Vrbnik - kušajte izvorno vino otoka Krka - žlahtinu
Na 48 metara visokoj litici Vrbničani su smjestili svoje naselje, uklapajući kroz sto­ljeća svaki prolaz, stepenicu ili kuću u skladnu cjelinu današnjeg Vrbnika.
Ne treba trošiti riječi na Vrbnik, doživite ga. Pronađite najužu ulicu na svijetu i svakako kušajte poznatu autohtonu sortu vina otoka Krka - Vrbničku žlahtinu.

Isplovite i posjetite obližnje otoke i otočiće
Provedite ispunjen i prekrasan dan izletom s brodom i posjetite otoke Cres, Lošinj, Rab te otočiće Plavnik, Grgur i Goli otok Skrivene plaže u Staroj Baški
Od Punta prema Staroj Baškoj “sakrile” su se brojne uvale i plaže do kojih je moguće doći jedino morskim putem.

Otočić Košljun
Košljun je najpoznatiji po franjevačkom samostanu koji se nalazi na njemu već oko šest stoljeća. Osim samostana na otočiću su i muzej, dvije crkve te tri kapelice.
Franjevački samostan je najpoznatiji po bogatoj knjižnici od oko 30 000 knjiga…)

Za kišne dane
Kada vrijeme nije najpovoljnije iskoristite priliku i posjetite prekrasnu malu spilju Biserujku ili zavirite u morski svijet akvarija u Krku i Baški! ISPLOVITE BRODOM

Ronjenje -Tijekom posjeta Krku možete, čak i ako ste početnik, naučiti osnove pravilnog ronjenja, a iskusniji mogu po­sjetiti atraktivnije lokacije na kojima mogu razgledati olupine starih brodova, vrtove gorgonije, spilje, strme stijene i sl.
U Puntu su Vam na raspolaganju dva ronilačka centra. Upoznajte naše podmorje s profesionalcima na engleskom ili njemačkom tečaju . Kao zanimljivost ističemo podvodni gusarski park koji je nova atrakcija na otoku Krku, gdje možete roniti s kacigom ispod vode ili čak popiti čašu šampanjca. Ribarenje - Putujte pravim ribarskim brodom, gledajte kako se bacaju mreže i kako se ulov vadi iz mora, a onda kušajte zalogaje svježeg ulova koje pripremi posada. AKTIVNI ODMOR/SPORT
  • Na otoku je uređeno i obilježeno 300 km pješačkih staza od kojih se većina koristi i kao biciklističke stoga nemate izliku za ne biti aktivni na Vašem odmoru.
  • Pješačite do Mjeseca! (šetnica u Baški koja vodi do platoa površine koja izgleda kao Mjesečeva podloga)
  • Popnite se na “Veli vrh” i “Obzovu”, najviše otočne vrhove i uživajte u miru, spokoju i pogledu iz snova.
  • Adrenalinsku zabavu potražite u Wakeboard centru koji se nalazi u Puntarskoj dragi!
  • Prošećite cestom maslinovog ulja kod hotela Kanajt
  • Naučite jedriti na maloj jedrilici ili cruzeru - http://nas.com.hr/
  • Rent a bike / E-bike u hotelu Kanajt
  • Rent a kajak
  • Rent a SUP

 

Ski lift
Jedna od atrakcija je i ski lift ili wakeboarding. Udaljen je samo 5 min autom od hotela u smjeru grada Krka. Ovdje se svako ljeto organiziraju natjecanja u skijanju na vodi. Ako u sebi imate imalo avanturističkog duha ovo je pravo mjesto za Vas.

Pješačenje i planinarenje
Otok Krk ima vrlo razvijen pješački i planinarski avanturizam sa mnogo pastirskih putova koje trebate sami otkriti. Destinacija za planinarenje je mnoštvo, te se možete , praćeni znakovima, uputiti do Obzove ili Velog Vrha koji pružaju prekrasan pogleda na cijelu Puntarsku dragu.

Biciklizam
Punat ima mogućnost biciklizma uz novu biciklističku stazu koja spaja Punat sa ostalim mjestima na otoku. Kao i cestovni imamo i avanturistički biciklizam koji je sve više popularan među mladima. Iznad Punta postoji downhill biciklistička staza gdje se održavaju manji turniri i slobodne utrke.

Hotel nudi najam klasičnih bicikala ili E-bike- ova.

KULTURNE MANIFESTACIJE
Otok Krk vrlo je poznat po tradicionalnim običajima koja su svaka na svoj način zanimljiva i nose svoju priču. Tako na primjer vrlo je poznat tradicionalni ples folklor, koji je poznat i širem području Hrvatske. Tu je još puno kulturnih i zabavnih zbivanja za sve uzraste. Neke od njih su: Dani ribe ili ribarski dani, Dani šurlica, Noć muzeja, Klapske večeri, Barufe va Dragi (natjecateljska igra potezanja komoštra i sl.) , kulturno ljeto, folklorne večeri, Dani maslina, Dani šparoga i druge. Za više informacija o kulturnim zbivanjima posjetite internetsku stranicu www.krk.hr/events.

Sport na Punta de Biju
Najpoznatija plaža u mjestu Punat zasigurno je Punta de Bij. Najveća i najljepša plaža nudi mnoštvo sportskih i zabavnih sadržaja. Od sportskih aktivnosti nudi se najam jet skija, aquapark, najam kajaka i sup-a, podvodni park tj. ronjenje sa kacigom, odbojku na pijesku, aquagun i još mnogo toga.
Uzduž cijele šetnice nudi se veliki broj ugostiteljskih sadržaja koji će Vam osigurati okrjepu uz hladne napitke, sladolede i autohtone domaće delicije.

Isplovite i posjetite obližnje otoke i otočiće